Експерт

консалтинговий центр

УКРАЇНА
м. Тернопіль
вул. Замкова 14, оф. 235
тел./факс (0352) 43-37-71
моб. (067) 370-64-52
Пошук по сайту - введіть текст в поле
та натисніть клавішу Enter на клавіатурі
  • Шлюб з громадянином Італії.Прапор Італії
  • Nulla osta al matrimony Возз’єднання сім’ї з чоловіком/дружиною/неповнолітніми дітьми.
  • Громадянство в Італії.
  • Зменшення податків.
  • «Dichiarazione di valore» на навчання.
  • «Dichiarazione di valore» для роботи
  • Оформлення документів для Пермессо

Італія також увійшла до переліку країн Гаазької конвенції, а значить легалізація документів для Італії та України відбувається шляхом проставлення штампу “Апостиль”. Проте Посольство Італії ввело для українських документів додаткову консульську легалізацію.

Наприкінці жовтня 2010 року Посольство Італії внесло зміни в процедуру оформлення українських документів. З вказаної дати усі документи, які поступають в консульський відділ Італії для засвідчення окрім перекладу акредитованим перекладачем повинні бути подані на попередню перевірку правильності здійсненого перекладу. Відповідно громадяни що подають на легалізацію в консульський відділ Італії документи повинні сплатити додатковий консульський збір за перевірку правильності здійсненого перекладу.

Шлюб з громадянином Італії

Для того, щоб одружитися з громадянином Італії Вам потрібний дозвіл на шлюб Nulla osta al matrimoni. Даний дозвіл видається громадянину Італії в комуні, квестурі по місцю проживання. Так як і в ЗАГСі України, потрібно уточнити перелік документів необхідних для одруження в Італії, оскільки все залежить від міста, комуни, квестури, де Ви будете подавати документи на одруження.

Для отримання Nulla osta al matrimony потрібні наступні документи:

  • Паспорт громадянина України.
  • Закордонний паспорт.
  • Свідоцтво про народження (завірене в обласному ЗАГСі).
  • Довідка про сімейний стан (нотаріально завірена заява для українського гр.).
  • Свідоцтво про розлучення (при наявності попереднього шлюбу).
  • Довідка про шлюб (при наявності попереднього шлюбу).
  • Свідоцтво про зміну прізвища (якщо Ви змінювали прізвище).
  • Також потрібно надати Permesso.

Коли всі етапи пройдені по оформленню документів потрібно зробити оголошення про майбутній шлюб громадянина України з громадянином Італії. Ця процедура може тривати по-різному – від 2 тижнів до 1 місяця і лише після того можна розписатися.

Запам’ятайте, якщо Ви одружилися в Італії, то і розлучатися слід в Італії.

ПАМ’ЯТАЙТЕ: Усі українські документи, що подаються в італійські установи та італійські документи, які подаються в українські установи повинні бути легалізовані згідно законодавства Італії та України.

Возз’єднання сім’ї з чоловіком/дружиною/неповнолітніми дітьми

Відкриття візи «Возз’єднання сім’ї» можливе для :

• Чоловіка/дружини, що перебувають у зареєстрованому шлюбі.
• Неповнолітні діти (народжені у шлюбі чи поза шлюбом), що проживають разом з батьками.
• Повнолітні діти мають право на возз’єднання сім’ї, якщо буде документально доведено повну фінансову залежність від батьків, або з об’єктивних причин не мають можливості самостійно себе забезпечувати чи у разі повної непрацездатності( при наявності довідки про інвалідність).
• Батьки, що перебувають на утриманні і не мають інших дітей, або батьки віком від 65 років, які мають дітей, проте ті, не можуть їх утримувати.

Легалізація документів для навчання, роботи

Для продовження навчання в навчальних закладах Італії Вам необхідно подати документи про Вашу освіту, зокрема: атестат + додаток до атестату, диплом + додаток до диплому, довідку з навчального закладу з прописаними предметами та годинами). На основі перелічених документів оформляється декларація «Dichiarazione di valore» на навчання. Проте, слід врахувати таку особливість: консульський відділ Італії приймає документи на оформлення декларації «Dichiarazione di valore» за умови, що Ви провчились в загальній кількості 12 років.

Якщо Ви плануєте працювати на території Італії по спеціальності, оформляється декларація «Dichiarazione di valore» для роботи. Відповідно Ви повинні представити документи про середню спеціалізовану освіту, вищу освіту і т.д загальною кількістю не менше 12 років + трудову книжку, в якій зазначено, що Ви працювали і маєте досвід роботи по своїй спеціальності.

ПАМ’ЯТАЙТЕ: Усі українські документи, що подаються в італійські установи та італійські документи, які подаються в українські установи повинні бути легалізовані згідно законодавства Італії та України.

Громадянство в Італії

Законодавство Італії допускає наявність другого громадянства. Це означає, що окрім українського громадянства Ви можете мати ще й італійське громадянство без втрати першого. Існують декілька способів отримати Permesso, що дає змогу легально проживати та працювати в Італії, а потім отримати громадянство.

До них відносяться:

  • Возз’єднання сім’ї «ricongiungimento familiare».
  • Індивідуальна трудова діяльність «lavoro autonomo».
  • Робота по найму «lavoro subordinato».
  • Навчання.

Італійське громадянство надається через:

  • Пів року після одруження з громадянином Італії при умову постійного проживання в Італії.
  • Три роки після одруження з громадянином Італії, якщо подружжя не проживає в Італії.
  • Десять років постійного проживання в Італії.

Громадянство надається якщо іноземні громадяни не порушили італійське законодавство на протязі постійного проживання в Італії, не мали судимостей в своїй країні та підтвердили своє бажання надалі проживати в Італії.

За більш докладною інформацією звертайтесь за контактними телефонами:

тел./ф. (0352) 43-37-71
моб. (067)370-64-52
Email: krc-ekspert@ukr.net
Skype: krc-ekspert