Експерт

консалтинговий центр

УКРАЇНА
м. Тернопіль
вул. Замкова 14, оф. 235
тел./факс (0352) 43-37-71
моб. (067) 370-64-52
Пошук по сайту - введіть текст в поле
та натисніть клавішу Enter на клавіатурі
  • Документи для приватного візиту (по запрошенню)Прапор Бельгії
  • Воззєднання з дружиною/чоловіком/неповнолітніми дітьми (до 18 років)
  • Одруження в Бельгії

Королівство Бельгії є однією з країн, яка підписала Гаазьку Конвенцію і являється країною – учасницею даної Конвенції. Так, як  Україна також ввійшла в список країн – учасниць Гаазької Конвенції, то відповідно усі офіційні документи, які подаються в установи Королівства Бельгії та України легалізуються  шляхом проставлення штампу “Апостиль”.

Приватний візит в Бельгію

Іншими словами приватний візит  – це візит по  запрошенню до родичів або друзів. Запрошуюча сторона повинна в Бельгії отримати дозвіл – запрошення для приватного візиту громадянина іноземної країни. Після того як Бельгія дасть дозвіл і видасть офіційне запрошення, даний документ потрібно відправити в Україну для подачі документів в Посольство Королівства Бельгії в Україні разом з пакетом документів для відкриття гостьової візи.

Перелік необхідних документів:

  • Дійсний проїзний документ (наприклад закордонний паспорт), в який може бути проставлена віза. Термін дії даного документу має бути на 3 місяці довшим за термін дії візи.
  • Анкета,  2 недавні однакові фотографії заявника.
  • Документи, що засвідчують мету вашої поїздки та умови перебування (наприклад: детальний пояснювальний лист-запрошення), докази сімейного зв’язку, бронювання готелю або лист від гаранта щодо проживання за приватною адресою).
  • Документи, що свідчать про достатні фінансові засоби для забезпечення вашого перебування у Бельгії та повернення назад:
  • Доказ про купівлю персонального або колективного страхового полісу, який покриватиме кошти для можливої репатріації (лікування), невідкладну медичну допомогу та/ або кошти невідкладної медичної допомоги в стінах лікарні. Ви повинні оформити страховий поліс в країні вашого проживання. Страховий поліс має бути дійсним на усій території Шенгенської зони протягом терміну дії візи. Мінімальна страхова сума покриття – 30 000 євро.
  • Підтвердження бронювання квитка в обидві сторони: як тільки надається дозвіл на видачу візи, візовим відділом може вимагатися іменний оригінал даного квитка.
  • Дозвіл на виїзд дитини від батьків (для неповнолітніх дітей).
  • Довідка зі школи.

РЕКОМЕНДОВАНІ ДОКУМЕНТИ

1. Довідка з місця роботи, в якій зазначено, що за заявником зберігається робоче місце на період подорожі до Бельгії та довідка про відпустку.

У випадку, якщо заявник є приватним підприємцем, потрібно надати копію свідоцтва про державну реєстрацію приватного підприємства.У випадку, якщо заявник є пенсіонером, потрібно надати копію пенсійного посвідчення.У випадку, якщо заявник навчається, потрібно надати оригінал довідки з університету.

2. Доказ родинних/дружніх зв’язків (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб, спільні фотографії, підтвердження спілкування, телефонні рахунки).

ПАМ’ЯТАЙТЕ: Наявність візи не дає абсолютного права в’їзду на територію Бельгії чи Шенгенської зони. Коли ви прибуваєте на кордон та представляєте візу, вам може бути відмовлено у доступі на бельгійську територію, якщо у вас відсутні очевидні підтвердження наявності фінансових засобів та якщо ви не маєте можливості отримати фінансові засоби шляхом законної діяльності. Ви можете представити докази достатніх фінансових засобів представивши готівку, дорожні чеки, кредитні картки, оригінал офіційного запрошення, робочий контракт, банківські виписки, свідоцтво про підприємницьку діяльність та докази професійної діяльності

Возз’єднання сім’ї з дружиною/чоловіком/неповнолітніми дітьми/бабусею/дідусем

Якщо Ви є родичем по низхідній лінії (син / дочка / онук / онука) громадянина Бельгії або Європейського Союзу або ж його дружини / чоловіка чи офіційного партнера, то Ви маєте право подавати документи на возз’єднання сім’ї. (Для громадян Норвегії, Ісландії та Ліхтенштейну застосовуються такі ж правила як для громадян Європейського Союзу)

ПРИМІТКА

Якщо ваш родич ще не зареєстрований в Бельгії, тоді він не зможе надати відповідну довідку. У даному випадку йому необхідно підтвердити свій намір на проживання у Бельгії (наприклад: для робітника – контракт на роботу, для підприємця – запис в реєстрі підприємств, для студента – запис до визнаного навчального закладу тощо).

Якщо ваш чоловік (дружина) чи партнер в Бельгії проживає як студент, ви повинні надати докази того, що один з вас має достатньо коштів (наприклад, довідка про будь-які регулярні доходи, довідка про отримання стипендії). В даному випадку офіційна декларація про взяття на опіку не буде прийнятною.

Обмеження

  • Вік: обидва з вас мають досягти 21 року на момент подачі документів, за винятком, якщо ви зможете довести, що ви були одружені чи офіційно зареєстровані ще до того, коли ваш чоловік (дружина) чи партнер не переїхав до Бельгії. В останньому випадку ви обоє повинні досягти щонайменше 18 років.
  • Якщо вашому чоловіку (дружині) чи партнеру дозволено проживання більше ніж 3 місяці по причині об’єднання сім’ї з громадянином не Європейського Союзу, – то він повинен прожити в Бельгії мінімум ще 2 роки для того, щоб мати змогу подавати запит на об’єднання сім’ї з вами.
  • Документи зазначені вище є обов’язковими. Посольство (консульство) зберігає за собою право вимагати будь-які інші додаткові документи.
    Ви повинні з’явитися протягом 8 днів з дня вашого приїзду до комуни за місцем проживання.
  • До Посольства (Консульства) Бельгії ви подаєте оригінали та дві копії документів. Оригінали документів повертаються.

Одруження  в Бельгії

Для подання документів на візу з метою одруження у Бельгії з громадянином Бельгії або іноземцем, який легально проживає в Бельгії, ви повинні прийти особисто до Посольства Королівства Бельгія в Києві з наступними документами:

  • Проїзний документ (наприклад закордонний паспорт), дійсний ще 12 місяців і мати принаймні 1 чисту сторінку для візи.
  • Дві правильно заповнені і підписані анкети, а також 4 недавні та схожі фотографії.
  • Медична довідка, видана лікарем акредитованим в Посольстві (дійсна 6 місяців).
  • Довідка з міліції про несудимість, видана не більше ніж 6 місяців тому, яка охоплює останні 5 років.
  • Докази фінансового забезпечення в Бельгії чи декларація про взяття під опіку особи, яка має достатньо коштів і є бельгійцем чи іноземцем та має дозвіл на постійне місце проживання в Бельгії.

Формуляр спеціального запрошення (який має назву – annexe 3bis) гарант повинен отримати у комуні за місцем проживання. Після того як декларація про взяття під опіку легалізована комуною, оригінальний документ має бути пред’явлений до Посольства чи Консульства протягом 6 місяців після легалізації, разом з наступними документами:

- Документи, які підтверджують платоспроможність гаранта: довідка про заробітну плату за останні 3 місяці і/або остання податкова декларація;
- Довідка про стан сім’ї гаранта;
- Копію документа, який засвідчує його бельгійську національність (посвідчення особи) чи копію дозволу на постійне місце проживання.

  • Довідка про сімейний стан: свідоцтво про безшлюбність, свідоцтво про розлучення, свідоцтво про смерть (з перекладом та апостилями на оригіналі та перекладі).
  • Копія декларації про намір одружитися, видана відділом актів громадянського стану за місцем проживання. Ця довідка дійсна 6 місяців.
  • Доказ дійсного міжнародного страхування, особистого чи колективного, який має покривати медичні витрати під час подорожі, термінове лікування і/чи термінове лікування в лікарні. Ви повинні укласти договір про страхування безпосередньо в країні за місцем проживання. Якщо запрошуюча сторона укладає договір замість вас, вона має це зробити у своїй країні. Страховий поліс повинен бути дійсним на всій території Шенгенської зони. Мінімальна страхова сума 30 000 євро.

Після приїзду до Бельгії, протягом 8 днів Ви повинні з’явитися до місцевої адміністрації (комуна).

У посольство разом з оригіналами документів подаються також дві копії кожного документу. Оригінали будуть пізніше повернені.

Вищезгадані документи є обов’зковими. Посольство чи Консульство зберігає за собою право вимагати будь-які інші додаткові документи.

Особи, що подали до Посольства фальшиві документи будуть нести відповідальність згідно законодавства.

За більш докладною інформацією звертайтесь за контактними телефонами:

  • тел./ф. (0352) 43-37-71
  • моб. (067)370-64-52
  • Email: krc-ekspert@ukr.net
  • Skype: krc-ekspert

Інформація отримана з веб-ресурсів візових центрів, Посольств і консульських служб Бельгії.